EperCode szelet készült a vonalkód születésnapjára

Mi történik ha a hagyomány találkozik az innovációval? Megszületik az EperCode torta!

Az Auguszt cukrászdinasztia közel 150 éves múltra tekint vissza, süteményeik közt megtalálhatók a békebeli tradicionális ízek és a legújabb trendeket követő tortacsodák egyaránt. Auguszt József és felesége, Ibolya, a Fény utcai cukrászda tulajdonosai tisztában vannak azzal, hogy a finom sütemények mellett a siker titka a folyamatos megújulás és az innovatív technikák bevezetése a cukrászatban.

Ám nemrég gondoltak egy merészet és elhatározták, nem csak a finomságok elkészítésében haladnak a korral, hanem kipróbálják azt az érdekes kódot is, ami okostelefonokkal leolvasva akár egy weboldalra is elvezetheti a cukrászda vendégeit. Így a finom kávék és sütemények mellett érdekes információkkal is fűszerezhetik a cukrászdába betérők napjait.

A vonalkódok és a mögöttük álló technológiai megoldások hazai bevezetését koordináló GS1 Magyarország örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy előkészítse a QR kódok bevezetését az Auguszt cukrászdában. Az együttműködés során csakhamar kiderült, hogy a vonalkódokra épülő, a világszerte működő szabványrendszert hazánkban karbantartó nonprofit szervezet éppen az idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját, az első vonalkódot pedig éppen 40 éve olvasták le először.

Születésnap pedig nincs torta nélkül, így a kreativitásra mindig kapható cukrászpáros meglepte a szervezetet a könnyű, vidám és merész külsejű EperCode szelettel. A legkedveltebb hazai gyümölcsből készült süteményt 2014. június 26-án, az első vonalkód leolvasásának 40. évfordulóján mutatták be a Fény utcai Auguszt cukrászdában, ahol mostantól bárki megkóstolhatja.