A legjobb harminc alkotást a budapesti Design Terminálban állítjuk ki, ahol a november 26-ai ünnepélyes megnyitót és díjátadást követően a kiállítás a nagyközönség számára november 27. és 30. között látogatható, napközben 9.00-18.00 óráig. A belépés ingyenes!

A 2. forduló csak azokat az alkotókat érinti, akik a művészekből álló szakmai zsűri összesített toplistáján az első 60 helyre kerültek. Az alábbi lépések csak őket érinti:

1. Először is kattints ide és töltsd le a Nevezési lapot, majd töltsd ki, nyomtasd ki és írd alá!

2. Ez után legkésőbb november 12. szerdáig be kell adnod az alkotásodat immár nem fotón, hanem teljes fizikai valójában. Erre két módon van lehetőség:

a) személyesen:
Vidd be az alkotásodat a kitöltött és aláírt Nevezési lappal együtt a pályázatot kiíró cég, a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. székhelyére:
Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 1/B (A 3-as metró Forgách utcai megállójánál található.) Az alkotásokat munkanapokon 9-16 óra között, pénteken 9-14 óra között fogadják a helyszínen.

b) postai úton vagy futárral
Küldd be alkotásodat és a kitöltött Nevezési lapot a pályázatot kiíró cég címére:
GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
1139 Budapest, Fáy u. 1/B
Fontos! A címzésen tüntesd fel a "KódVilág" jeligét.
A postai küldeményeket tértivevénnyel kérjük feladni, hogy bizonyíthatóan nyoma maradjon a feladásnak. Mivel a Magyar Posta nem garantálja a szállítás idejét, javasoljuk, hogy legkésőbb november 7-én pénteken add postára az alkotásodat, hogy biztosan megérkezzen a hatáidőig.

A beküldött alkotásokat a zsűri a 2. fordulóban személyesen tekinti meg, és eldönti, melyek azok az alkotások, amelyeket bemutatunk a KódVilág kiállításon a budapesti Design Terminálban, illetve melyek azok, amelyeket díjjal is jutalmaz.

Az 1. fordulóra elég az alkotásról készült digitális fotót vagy fájlt beadni e-mailen a palyazat@kodvilag.hu címre vasárnap éjfélig. A levélben kérjük megjelölni a pályázó egyedi kódját, amit a regisztrációkor kapott, valamint az alkotás címét, méretét és technikáját.

A szakmai zsűri első körben a művet ábrázoló fotó alapján, anonim módon dönt arról, hogy mely alkotásokat kéri fizikálisan is beadni a 2. fordulóra, ahol már élőben folyik tovább az értékelés, valamint a díjazott és kiállításra kerülő művek kiválasztása.

Az első fordulóra beküldött fotót JPG, PNG vagy PDF fájl formátumban, minimum 1024x768 pixel méretben kérjük beküldeni. Térbeli alkotásokról 2-3 darab különböző nézetből készült felvételt is be lehet adni. Rövidfilmek, videó alkotások esetében kérjük a művet lehetőleg HD minőségben (1280x720 pixel, 25 fps, sztereó hang) beküldeni.

A pályázaton minden 16. életévét betöltött magyar állampolgárságú személy indulhat. Nem kitétel, hogy a pályázó művész legyen vagy művészeti képzésben vegyen részt. Külföldön élő magyar állampolgárok csak akkor pályázhatnak, ha rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel.

Nem. A KódVilág Design Pályázat nyílt és ingyenes.

A KódVilág Design Pályázatra olyan egyedi tervezésű alkotásokat várunk, melyek tükrözik a vonalkódok és 2D kódok csíkos és/vagy kockás motívumait. Az alkotás műfaja kötetlen, vagyis lehet festmény, grafika, szobor, használati tárgy, ruha, fotó, videófilm, stb.

A pályázatra első körben a kész pályaművet bemutató fotót kell online beküldeni. Ha bekerülsz a második fordulóba, akkor viszont a kész alkotást is be kell küldened. Csak indokolt esetben, ha a tervezett alkotás (pl. köztéri szobor, épület, stb.) mérétéből adódóan nem küldhető be a pályázatra, vagy ha az alkotás kivitelezése magas költséggel járna. Ha nem vagy biztos benne, hogy alkotásod megfelel-e a pályázat feltételeinek, akkor írj nekünk a palyazat@kodvilag.hu e-mail címre.

A beküldött alkotások közül szakmai zsűri választja ki azokat, amelyek bekerülnek a 2. fordulóba és felkerülnek a KódVilág weboldal online kiállítására, ahol a közönség szavazhat rájuk 2014. november 7. és 16. között. Az itt legtöbb szavazatot elért pályamű nyeri el a Közönségdíjat.

A szakmai zsűri 2014. november 17-ig kiválasztja azt a legfeljebb 25 pályaművet, melyeket bemutatunk a KódVilág kiállításon Budapesten 2014 novemberében. Végül a szakmai zsűri a kiállításra bekerült 25 pályamű közül kiválasztja a Fődíjast, illetve a 2. és 3. helyezettet.

A zsűri az következő szempontokat veszi figyelembe a beérkezett pályaművek értékelésekor:

• Eredetiség, újszerűség a tartalom kreatív megközelítésében
• Egyedi megvilágításba helyező, expresszív képi asszociációk
• Élményszerű felvetések – gondolatokra és érzelmekre hatás
• A síkművészetek és/vagy a plasztika kifejezési lehetőségeinek bővítése
• Különleges, kísérletező ábrázolási módok, formai megoldások
• Formai minőség, az alkalmazott technikák professzionális használata

Külön örülünk olyan pályaműnek, amely olyan funkcionalitással is rendelkezik, hogy a benne szereplő vonalkód vagy QR-kód leolvasható.

2014. november 3-án derül ki, hogy a zsűri beválogatta-e alkotásodat a 2. fordulóba. Ezt követően 2014. november 17-én tudhatod meg, hogy alkotásodat kiállítjuk-e 2014. novemberében Budapesten a KódVilág kiállításon. A Fődíj és a zsűri által odaítélt további díjak nyerteseit a kiálltásmegnyitón hirdetjük ki.

A zsűri díjai mellett a nagyközönség is kiválaszthatja saját kedvencét egy online közönségszavazáson. A voksolás eredményét és a Közönségdíj nyertesét szintén a kiállításmegnyitón hirdetjük ki.

Igen. A KódVilág Design Pályázatra alkotópáros és kisebb alkotóközösségek is pályázhatnak, de választaniuk kell maguk közül egy képviselőt, aki beadja a pályázatot. Ugyanakkor a pályamű beadásakor az alkotás valamennyi szerzőjének személyes adatait fel kell tüntetni.

A beadott pályamű mérete (legnagyobb kiterjedésben) nem haladhatja meg a 180 centimétert.

Nem követelmény, hogy az alkotáson megjelenő azonosítási kódok leolvashatók legyenek. Sőt, az is megengedett, hogy az alkotó egy vonalkód vagy 2D kód részleteit használja fel. Ugyanakkor örömünkre szolgálna, ha a pályázók kihasználnák a technológia előnyeit és az alkotásukon megjelenő vonalkód vagy 2D kód leolvashatóságával növelnék pályaművük érdekességét, egyediségét.

Ha leolvasható vonalkódra vagy 2D kódra van szükséged az alkotáshoz, jelezd nekünk e-mailben a palyazat@kodvilag.hu címen, és mi generálunk neked egy egyedi azonosítási kódot.

Az egyedi kódszám a pályázó azonosítására szolgál. Mivel a pályázatra beküldött alkotások elbírálása anonim módon történik, a pályaműveket ezekkel az egyedi kódokkal látjuk el a pályázat során.

Érdekel a pályázat és kíváncsi vagy a részletekre?

Kattints a kérdés címére a válaszért vagy írj nekünk a palyazat@kodvilag.hu e-mail címre!

 • GS1 Magyarország
 • SafeBrand
 • Design Terminál
 • Kreatív

 • FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület
 • KultúrPart
 • PS Magazin
 • insitu - design vegyesbolt

 • WeLoveBudapest.com
 • Trafó
 • edupress karrier
 • artmagazin