Szívószál-geometria

Mi kell ahhoz, hogy látványos geometriai alkotásokat hozzunk létre? Patrick Martinez szerint sok kreativitás, még több szívószál, és egy New York Design Awards díjas eszköz, a JIX.

A JIX nem más, mint egy moduláris csatlakozót, mely lehetővé teszi, hogy egyszerű szívószálakat felhasználva bármilyen geometriai formájú installációt létrehozhassunk. Feltalálója Patrick Martinez francia származású képzőművész, aki először hatalmas szobrokat és installációkat szeretett volna létrehozni szívószálakból, majd ezután alkotta meg a kis találmányát, mely végülis összetartja az egész szerkezetet.

Ezután jött az ötlet, hogy ezt az egyszerű eszközt másokkal is meg lehetne osztani. Véleménye szerint ez nem csupán egy termék, hanem egy olyan rendszer, ami inspirálja a kreativitást és a játék élményét egy teljesen új szintre emeli. Fontos, hogy mások ösztönzésén túl az újrahasznosításra is szeretné felhívni az emberek figyelmét.

inspiracio_07cSzívószálak és a JIX segítségével semmi sem lehetetlen, alkothatunk kis méretű tárgyakat dekoráció céljával, de akár bútorokban vagy szoba méretű szobrokban is gondolkodhatunk. Használhatunk különböző méretű, formájú és színű szívószálakat, tehát a variációk száma végtelen.

Patrick Martinez egyébként egy széles látókörű és sokrétű érdeklődésű művész, több mint 20 éve foglalkozik videóval, rajzzal, szobrászattal, installációval és a hang művészetével is. Munkáit Európában, Amerikában és Japánban is bemutatták, jelenleg a New York-i Parkers’s Box Galériát képviseli. A JIX-nek külön honlapot is megálmodtak, ahol nem csak megrendelni tudjuk a terméket, hanem blogot olvashatunk a legfrissebb eseményekről és képeket, videókat is nézegethetünk inspiráció szerzés céljából. Egy kattintást megér! www.jix.us.com