Vázlatok és tervek beadhatók? És mi a helyzet a nagyméretű alkotásokkal?

Mivel több pályázónk is feltette nekünk ezeket a kérdéseket, úgy gondoltuk, érdemes a témáról kicsit bővebben beszélnünk…

A pályázatra alapvetően kész műalkotásokat várunk, hiszen a legjobb, bezsűrizett alkotásokból egy látványos kiállítás is fog nyílni novemberben a Design Terminálban, jövőre pedig szeretnénk körbevinni a kollekciót az országban egy vándorkiállítás keretében.

Ugyanakkor nem szerettük volna kizárni a pályázatból azokat az alkotókat sem, akik például az építőművészet vagy köztéri szobrászat területén tevékenykednek, ott, ahol általában méretes alkotások születnek. Nekik lehet segítség az, hogy lehetőséges biztosítunk igényesen kidolgozott koncepció rajzok, 3D-s látványtervek beküldésére is. Nekik azt javasoljuk, hogy a megálmodott művet legalább makett formájában készítsék el, hogy az elbírálható és kiállítható legyen.

A beküldhető alkotás maximális méretét 180 centiméterben határoztuk meg. Így méretes festmény vagy grafika, de akár egy egész alakos ruha-mintadarab is beadható.

A beadandó pályaművel kapcsolatban további fontos kérdésekre kaphattok választ a weboldalon a Gyakori kérdések rovatban.